Terug naar mijn roots

Terug naar mijn roots

Al een paar jaar heb ik met veel plezier de kunst van moestuinieren gemaakt, ben ik via deze blog uitdagingen aangegaan. Heb ik ervaringen geschreven, belevingen vanuit mijn tuin en Atelier. Mezelf laten zien in filmpjes. Eerst rondom mijn moestuin en toen meer vanuit mijn atelier. En dan zijn er life events die veranderingen meebrengen. Onze gezinsvorming, verhuizing en de Coronatijd.
Een tijd van bezinning, wat is voor mij werkelijk belangrijk in het leven? Het menselijk leven wat ook zijn seizoenen kent en ook zo weer voorbij kan zijn. Waarom ben ik hier? Wat laat ik volgende generaties na?
Natuur en milieu zitten in mijn hart, wij zijn natuur, ik ben natuur. En we zijn er zo van afgedwaald door alle menselijke creatieve uitvindingen, de snelheid waarin we alles willen en gebeurd. De tijdgeest van nu. Klimaatcrisis.
Mijn eerste ingeving als kind was dat ik voor de aarde wilde zorgen, ik studeerde milieukunde en wilde graag bij Greenpeace werken. Mijn pad liep anders waarin ik vele waardevolle ervaringen heb opgedaan.
Nu kom ik op een punt waarin ik wil loslaten en wil samen voegen. Kunst maken op een natuurvriendelijke manier. Kunst en duurzaamheid. Kan dat? Hoe gaat dat samen? In mijn atelier heb ik ondertussen veel materialen verzameld waar ik graag mee teken en schilder. Kant en klaar uit de winkels. Maar waar teken en schilder ik dan mee? Hoe deden ze dat vroeger toen er nog geen synthetische toevoegingen en weekmakers waren? Hoe kan ik zo dicht mogelijk komen bij duurzame kunst wat vriendelijk is voor de natuur, dieren en mensen? Ik heb er nog geen antwoord op. Maar ik wil het gaan onderzoeken en me erin specialiseren. Ik hoop jullie en andere kunstenaars hierin mee te nemen, om bewuster te worden en te inspireren om ook mee te denken en doen. Tekenen en schilderen is voor mij een noodzaak, voor alle kunstenaars vermoed ik, maar ik kan kiezen hoe en waarmee.

Dit zal ik niet meer gaan doen op deze site. Ik wil het gaan samenvoegen op de website Openlucht Atelier. Komende tijd zal ik Openlucht Atelier gaan vernieuwen, de opzet veranderen en is dan ook tijdelijk niet bereikbaar. Op Openlucht Atelier ga ik een blog bijhouden waarin ik mijn bevindingen deel, waarin mijn proces te volgen is naar meer duurzaamheid in de kunst. Materialen zal ik nader bekijken. Ook zal ik zelf inkten en verf gaan maken op natuurlijke basis, oa ook planten uit mijn tuin. Zien en voelen hoe dat is. Op mijn verlanglijst staat ook een rondleiding in de verffabriek waar alle tubes gemaakt worden. Hoe wordt het gemaakt en wat zit erin?
Ik ga me meer richten op portretten en illustraties maken, in opdracht, eigen projecten en een goed doel project. Wanneer het zo opkomt zal ik workshops aanbieden in waar ik mee bezig ben of op vraag.

Zolang de site Openlucht Atelier nog niet in de lucht is zal ik jullie via deze weg op de hoogte houden en tegen die tijd kun je je inschrijven of aan mij doorgeven om de blog via Openlucht Atelier te volgen. Deze site zal in verloop van het jaar komen te vervallen.

4 gedachten over “Terug naar mijn roots

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.