Brameninkt en aardepigmenten

Brameninkt en aardepigmenten

En waar begin je dan? Een online cursus ‘Creating liquid watercolors and botanical inkts’ van Gina en Miguel. En twee mooie boeken die ik in handen heb gekregen: ‘The Organic Artist’ van Nick Neddo en het ‘Kleurboek’ van Jill de Vries. Ik heb nog bramen in de vriezer van vorig jaar liggen en die vinden we eigenlijk niet zo lekker. Hier kan ik volgens de ‘Organic artist’ en Gina & Miquel inkt van maken. Als ik het zo lees en zie, kun je van elke plant en aarde verf maken, het ene geeft alleen meer kleurstoffen af dan het anderen.

De kleur beïnvloed je door de ph waarde te veranderen. Beitmiddelen en bindmiddelen. Een heerlijk experiment waarin ik me meteen thuis voel. Zoiets van scheikunde proefjes vroeger op school, en nu in mijn eigen verflab. Zoetige geuren en aardgeuren nestelen zich in mijn atelier. Mijn ramen goed open om te ventileren. Ik probeer alles zo goed mogelijk te registreren in mijn experimentenboek. Mooie kleuren. Roze en paars. En ook hoelang blijven de kleuren zo? De kleuren van veel plantaardige inkten vervliegen in (zon)licht. En hoe erg is dat? …………………………………………

Wil je weten hoe dat afloopt, lees verder op de site van Openlucht Atelier: Brameninkt en aardepigmenten

De kunst van moestuinieren gaat verhuizen naar de site van Openlucht Atelier. Wil je me blijven volgen dan kun je je op de site inschrijven als abonnee, ook dan krijg je een bericht wanneer er een nieuwe blog verschijnt. In loop van het jaar zal deze site uit de lucht gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.