Kom je op mijn verjaardagsfeestje?

Kom je op mijn verjaardagsfeestje?

Hoewel ik echt momenten heb dat ik het zat ben, dat ik het te veel vind en er chagrijnig van word, geloof ik ook dat deze C-ruimte veel kan gaan brengen. We zijn zoveel nieuwe dingen aan het ontdekken, zoveel creativiteit en nieuwe mogelijkheden, voorbij onze comfort-zone. De aarde en haar natuur neemt haar ruimte in. Iedereen vertraagt en verstilt. Onze gezondheid en samen zijn belangrijker geworden. We zien elkaar ook al kunnen we niet bij elkaar op bezoek of hebben we elkaar nooit gezien.

In mei ben ik het jaar rond met ‘De kunst van moestuinieren’. Graag had ik het willen afsluiten met een zaaifeest op 17 mei.
Helaas kan dit niet doorgaan in de vorm die ik had bedacht. Ook mijn verjaardag op 1 mei kan ik niet vieren zoals ik had bedacht. Maar nu we toch in een tijd van verbinding en mogelijkheden zitten, wat als ik mijn verjaardag vier op het zaaifeest en ik iedereen uitnodig mee te vieren? Dan vraag ik voor mijn verjaardag of jullie mee willen doen om zaadbommen te maken vanuit jullie eigen huis. Dan nodig ik jullie diezelfde middag uit voor een fietstochtje of wandeling bij jou in de buurt en overal de zaadbommen te droppen. Zo zaaien we overal bloemen. Dat zou ik een geweldig kado vinden en iedereen die ervan kan genieten! Als straks de quaraintainetijd voorbij is en we weer volop met elkaar naar buiten mogen, staat alles in bloem op de meest verrassende plekken! En heerlijk voor de bijen.

Dus graag, kom ook op mijn feestje bij jou thuis en nodig je vrienden en familie ook uit!

* Uitnodiging *

Kom je zondag 17 MEI op mijn verjaardagsfeestje?
Ik vier het bij jou thuis.
Wat we gaan doen: ZAADBOMMEN maken!! Hierna nodig ik je uit voor een fietstocht of wandeling bij jou in de buurt. Onderweg DROPPEN  we de zaadbommen waar je maar wilt. Waar je vindt dat wat meer bloemen mogen groeien, waar je een bloemtje zou willen brengen: in het plantsoen, in je eigen tuin, in de berm, weilanden, bij je buurman of -vrouw. 
Neem ook wat lekkers, THEE, LIMONADE en een TAARTJE!!

Leuk als je foto’s stuurt van het maken en droppen van de zaadbommen!
Deze plaats ik als je wil op deze site, kun je ook meegenieten.
mailadres: info@openluchtatelier.nl

Let op: En natuurlijk even opletten dat het niet te druk is buiten. Niet allemaal tegelijkertijd en met onze 1,5m grenzen. Eventueel kan een andere dag natuurlijk ook als dat beter uit komt of als het dan wat rustiger buiten is.

……graag tot op mijn verjaardagsfeestje!!

Recept zaadbom:
https://www.ivn.nl/bijen/zaadbommen-maken
Tip: Verzamel molshopen en gebruik deze voor de zaadbommen, vaak prachtige schone aarde of klei, maar net wat er in de grond zit.

*In het recept staat dat je de zaadbommen een paar dagen zou moeten laten drogen, dat kun je doen. Maar je kunt het ook meteen droppen, wel even opletten dat je ze stevig aandrukt dat ze niet meteen uit elkaar vallen, en al valt het ter plekke uit elkaar, tja zo zaaien bloemen zichzelf ook uit.

*Heb je geen klei, in een hobbyzaak kun je vaak een brood rivierklei kopen, dan hou je ook klei over om andere leuke dingen mee te doen : -) Heb je geen klei, experimenteer dan met wat je hebt of waar je aan kan komen. Alleen aarde gedrenkt in water en dat stevig aandrukken vormt ook een ‘kleibol’ dat gedropt kan worden.

*Gratis actie pakket, bloemzaadjes:
https://www.natuurmonumenten.nl/aanvragen/actiepakket?utm_source=social&utm_medium=advertising&utm_campaign=nmbiodiversiteit_do&fbclid=IwAR27o0TTCz3-HAZGWyRPgN7ZubSg5ehtaDc9gqnbijZg6CPkyy50Gcph84c

Dit is aarde uit een molshoop in water gedrengt en hard samengeperst in onze handen.
Met kinderen op mijn werk maakte ik hier dieren van die we vervolgens ‘vrij lieten’ in de speeltuin.

Ps. Voor als je deze site niet kent: Regelmatig schrijf ik blogs op deze site, omdat ik het leuk vind om te schrijven, om te laten zien wat ik doe, om je te inspireren en uit te nodigen. Afgelopen jaar is dat vooral de kunst van het Moestuinieren geweest met een vleugje kunst. Vanaf juni ligt voor een jaar het accent op De Kunst én Moestuinieren. Je kunt je abonneren, rechts op de pagina vind je een inschrijfblok, dat betekent dat je over de mail een bericht krijgt wanneer ik er een nieuwe blog op zet. Je kunt altijd kiezen om het wel of niet te lezen of om je weer uit te schrijven. Leuk als je meeleest/kijkt!!

2 gedachten over “Kom je op mijn verjaardagsfeestje?

 1. Hai Nadia!
  Ja, ik doe mee en kom thuis op jouw verjaardagsfeestje! Vandaag gefeliciteerd, want het is 1 mei. Hopelijk heb je een fijne groene ruimte dag met jouw gezin en met jezelf….mmmm…
  Heb zojuist het aktiepakket van Natuurmonumenten besteld. Wanneer dat thuiskomt ga ik zaadbommen maken met zand/klei van de molshopen, want die zijn hier ruim voorhanden tijdens de wandelingen met labrador Sparky!
  Biodanza groet van
  Jolande uit De Bilt
  Word vervolgd!

  1. Ha Jolande, Dankjewel en superleuk dat je ook komt en meedoet en Sparky ook!! Ja fijn die aktiepaketten. Geweldig he die molshopen, vandaag hebben we er hier een paar gevonden en verzameld, het is nu eigenlijk ook wel prachtig weer hiervoor, zon en regen. Ik geloof dat we voor de 17de al wat gaan oefenen. Liefs van Nadia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.