Het leven is een kunst en daar een glimp van

Het leven is een kunst en daar een glimp van

In mijn chaos van ‘waar zal ik beginnen met De Kunst én Moestuinieren’, een heleboel ideeën, maar hoe zal ik dat vorm gaan geven? Hoe ga ik die twee samenvoegen? Hoe breng ik kunst in? Kunst wat is dat eigenlijk precies? Wat betekent het voor mij?

Kunst voor mij
Kunst is leven, van binnen naar buiten en andersom.
Kunst is spelen, uitproberen, ontdekken. Voelen en uitleven.
Het raakt en maakt los. Een beweging op de golven van de zee, soms meedeinend, soms zinkend, soms stroomversnellend en soms kletterend.
Kunst heeft kracht. Kunst is kracht.
Kunst is voor mij helend, brengt roering, chaos, storm en helderd weer op. Hardheid. Zachtheid. Over (-) leven.

Kunst is persoonlijk, intiem. Ik zie ik zie wat jij niet ziet of wat we samen zien en voelen.
Kunst verbindt.
Kunst maakt zichtbaar wat leeft, soms herkenbaar,
soms onherkenbaar, maar altijd voelbaar. Iets.
Het leven is een kunst en daar een glimp van.

En zo loop ik de tuin in al mijmerend waar te beginnen. En dan valt mijn oog op een klaproos. Hoe de wind hiermee speelt en hoe kwetsbaar en fragiel de bladeren voelen. De kleur zo helder en meeslepend. De wind die de bladeren bespeeld in een verscheidenheid aan kleuren, elke aanraking doen de kleuren bewegen. De wind neemt ze mee een voor een. Kwetsbaar. Kwetsbaar laten zijn.

Betekenis ‘KUNST’ volgens van Dale woordenboek:
Je hebt gezocht op het woord: KUNST.kunst (de; v; meervoud: kunsten)
1. verkregen vaardigheid in het een of ander: de kunst van het koken
2. het vermogen om schoonheid te scheppen en esthetisch genot op te wekken: de schone kunsten
3. kunstwerken
4. vaardigheid, handigheid: dat is geen kunst is eenvoudig; een koud kunstje iets gemakkelijks; de kunst verstaan om … de bijzondere manier beheersen om iets te verrichten of tot stand te brengen; uit de kunst geweldig
5. rare streek; = frats

Iedereen doet aan kunst! Wat betekent kunst voor jou? Wat is voor jou een hele kunst? Over welke kunst beschik jij of zou je willen beschikken? Oefening baart kunst!

2 gedachten over “Het leven is een kunst en daar een glimp van

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.