Project citroen

Project citroen

Een goed voornemen. Wanneer een bekende meedoet aan het programma project Rembrandt en je vanuit huis ook mee kan doen, dacht ik laat ik ook mee doen. Eens zien wat het brengt. En oei het stille leven van een citroen. Ik kijk, verf, schilder, frustreer. Stillevens in alleen acryl vind ik eigenlijk heel saai. Ik wil bewegen, spelen, in de inkt, maar nee deze citroen zit stil en dat is de opdracht. Met mooie glinsteringen die ik niet te pakken krijg omdat ik me niet kan focussen, omdat ik me frustreer, ik krijg de vorm niet te pakken, de zon schuift op, de schaduwen veranderen, de glinsteringen drogen op. Dan is het tijd om Tati op te halen. Wanneer we terugkomen en Tati ziet mijn citroenen is ze vol bewondering, ‘wat mooi’. Ik kijk nog eens goed, hmmm…. Af en toe afstand nemen, dan zien de dingen erin eens heel anders uit en dan is een citroen gewoon een citroen…hangend aan een boom.

Fijn weekend!
Nadia

Toch nog even in de inkt…

2 gedachten over “Project citroen

  1. Je kent me niet, en heb nog maar net je blog ontdekt toen ik op zoek was naar wat anders😊 Ben gewoon maar even in je tuin aan het scharrelen, zeg maar.

    Pachtige beschrijving in woord èn beeld van het proces!
    Het laatste plaatje ‘in inkt’ vind ik super. Herkenbaar als citroen, maar ook als een figuurtje dat speelt in de wind..
    Groetjes van Christine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.