Mijn mensgroep

Mijn mensgroep

Eind tiener wilde ik actie en koos bewust een mens-, natuur- en diergroep. Mijn motivatie voor een mensgroep was ook dat als mensen beter en liefdevoller met elkaar om zouden gaan, ze ook beter voor de natuur en dieren zouden zijn.
Diergroep. Ik ging als vrijwilliger bij de plaatselijke egelopvang werken. Geweldig deze diertjes beter te leren kennen, zo dichtbij te mogen komen, ze helpen weer sterker te worden en ze dan weer vrij te laten in de natuur!
Natuurgroep. Bij de heemtuin waar ik woonde werd ik natuurgids. Gaf ik rondleidingen aan mensen en vertelde hun over flora en fauna in de heemtuin. Daar waar ook egels wonen.
Amnesty International werd mijn mensgroep. Opkomen voor de rechten van mensen. Gelijke en eerlijke behandeling. Ik ging bij de plaatselijke actiegroep, deed administratief werk en schreef brieven mee om mensen vrij te krijgen. En tjee toen nog met de hand, want er waren amper nog computers (..)! Bijna niet meer voor te stellen he! Ook herinner ik me een actie in het winkelcentrum. We gingen verkleed en bouwde iemand met stenen in. Passanten konden met een bijdrage de muur steen voor steen afbreken zodat de persoon vrij kwam. Een ludieke actie.
Nog steeds doen ze zoveel mooi werk in het opkomen voor mensenrechten. Daarin is helaas nog zoveel te doen. Ik zit niet meer in de actie groep, druk alleen af en toe nog op een knop om een digitale brief te versturen.

Wel ben ik lid gebleven en draag ik Amnesty een warm hart toe en alle middelen die ze nodig hebben om voor mensenrechten op te komen. Huis aan huis collecteren is niet mijn ding. Toen ik daarvoor benaderd werd, voelde ik daar dan ook niets voor, maar wat als het digitaal kan? Dat doe ik graag en zo kwam ik aan mijn collectebus deze week. In amper twee dagen tijd zijn er al veel donaties gedaan. Dank! Maar er past nog meer bij, dus heb je nog geen donatie gedaan, wees welkom! Alle bee(s)tjes helpen, kleine bee(s)tjes, grote bee(s)tjes, samen een heleboel.

Druk op Collectebus om een donatie te doen!
<3

***

Speciale Amnesty actie

Geef je deze maand (Maart) mij een opdracht voor een houtskoolportretje, dan mag je je donatie in mijn collectebus van deze week aan Amnesty aftrekken! Een donatiekorting. Zet dan wel je naam bij je donatie, zodat ik weet wat ik kan aftrekken.
Leuke en unieke cadeautjes van een dierbare voor een dierbare.
Vraag naar de mogelijkheden (binnenkort ook in m’n winkeltje)!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.