Zomerzonnewende…

Zomerzonnewende…

‘Sint jan, Sint jan, Sint jan die komt er an….’ De langste dag van het jaar is alweer geweest, de dagen zullen weer korter worden. Sint Jan een midzomerfeest, de zomerzonnewende, de overgang van lente naar de zomer dat op de vrije scholen uitbundig wordt gevierd. Vooraf maken ouders en kind bloemenkransen en bosjes bloemen. Kinderen dansen bloemrijk in lichte kleding, spelen spelletjes en eten met elkaar. De oudere kinderen verzorgen en begeleiden de jongere kinderen met de spelletjes, geweldig om te zien.
Alles staat nu in volle bloei, alles is groen, in overvloed. Het begin van de oogst.

‘Het Sint Jan van nu is vanuit antroposofisch oogpunt een vrolijk en uitbundig feest, een feest van samenzijn met elkaar. De diepere vertaling van het Sint Jan van nu gaat ook over de intuïtieve mens, harmonie in de wereld om ons heen en tussen de mensen. Het ervaren van eenheid tussen onszelf en de elementen, de aarde… wij stammen allemaal uit dezelfde goddelijke oorsprong.’ (Bron: antroposofischleven.nl/sint-jan-die-komt-er-an/)

Even paniek onder de ouders, want maaimachines zijn gesignaleerd!! En we hebben bloemen en gras nodig om de bloemenkransen te maken. Ook ik ben lichtelijk in paniek wanneer ik zie dat de bermen waar we vorig jaar zo rijkelijk gras en bloemen konden plukken al gemaaid is. Ook op het moestuincomplex wordt gemaaid wanneer we aankomen, gelukkig liggen er een ijzeren bielzen in het gras waar de grasmaaier niet kan komen. Terwijl de grasmaaier om ons heen maait, plukken we het gras voor de kransen tussen de bielzen vandaan. Bloemen staan in overvloed in de moestuin. Dochterlief plukt haar bloemen en is er vol van, zoveel bloemen en helemaal voor haar.

Rondje tuin

Afgelopen periode veel in de tuin gewerkt, ik kan ietjes achterover leunen, het meeste is gezaaid, geplant en aanvaard. Mijn dochter geeft signalen dat het nu haar beurt is, iets creëren voor haar. Ze wilt graag een jurk, een prinsessen jurk natuurlijk. Een jurk om in te dansen tussen en met al die mooie bloemen. Een bloemenprinses. En een echte prinses draagt ook make-up en lippenstift. Daar heeft ze het al zo lang over. Wat fijn dat Sus’n Eco nu net natuurlijke kinder make-up op de markt zet! En ookal is het nog een verrassing, het hangt in de lucht, ze heeft het er nog meer over dan anders.

Heel blij wordt ik van de producten van Sus’n Eco, dus even in het zomerzonnetje. Sus’n eco heeft duurzame (kind)vriendelijke producten. De eigenaar, Carola Burggraaf, is een goede bekende, ik vind het zo super dat ze dit heeft opgezet. Zó fijn dat deze producten er zijn! Kijk vooral even op de site! https://susneco.nl/

“De rivier de Rhône is een wilde vloed
Wil je oversteken, kijk dan hoe dat moet
Met z’n tweeën in galoppas naar de overkant
en niet in de diepte kijken, hup we zijn aan land”

2 gedachten over “Zomerzonnewende…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.