Lavendel fantasie

Lavendel fantasie

Maken van een lavendelknuffelvlinder

Dan hebben we Lavendel in de tuin. Ruikt heerlijk, rustgevend. Makkelijk te oogsten en te drogen. Wat kunnen we daarmee doen, olie of thee van maken? Heerlijk voor in bad? Een lavendelkussentje!! Dat ga ik maken! Dan bijna op hetzelfde moment laat een vriendin een heel schattig gehaakt schildpadje zien met daarin lavendel. Dat is veel leuker dan alleen maar een kussentje. Ik probeer nog te haken, maar dat is zo pieterpeuterig, ik verlies mijn geduld. Ik hervat mijn eerdere plan. Ik maak er geen kussen van maar een vlinder. Een heerlijk zacht knuffelvlinder! Ergens heb ik nog een roze fleece deken, waar we er ondertussen zoveel van hebben omdat we tijdens vakanties er steeds een bij kopen omdat we het weer niet zo goed hebben ingeschat. Deze ga ik gebruiken! Mijn dochter doet mee en maakt haar eigen ‘kussenvlinder’. Trots!

Maken van een lavendelkussenvlinder, door mijn dochter

Signatuur en eigenschappen van Lavendel
Lavendel komt van een latijnswoord ‘lavare’, dat wassen betekent. Vroeger waste men zich ermee en werden zo vervelende luchtjes verdreven. Nog steeds wordt Lavendel in zepen en lotions gebruikt. Het heeft een heerlijke geur en desinfecterende eigenschappen.
In het wild groeit Lavendel tot hoog in de bergen op arme en droge grond in de fele zon. Het blad houdt goed vocht vast en is hitte bestendig.
In het lichaam werkt het ontkrampend en vochtuitdrijvend. Kalmeert het hoofd en zenuwstelsel. Wanneer je teveel in je hoofd zit bevordert het de doorstroming in het hoofd en brengt de energie omlaag, bij hoofdpijn en migraine. Het maakt alert en sluit onnodige prikkels uit. Hierdoor kun je je beter concentreren en versterkt het je geheugen. Het ontkrampt gespannen spieren in nek en schouders. Bevorderd innerlijke rust en diepe slaap. Voor de huid verzachtend en desinfecterend, bij brandwonden, eczeem en insectenbeten.
Bron: ‘Kruiden signatuur en eigenschappen’ van Yvonne Maessen

Lavendelvlinder wat opgepimpt op dochters advies…

2 gedachten over “Lavendel fantasie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.