Amazone staat in brand

Amazone staat in brand

Journaliste Elaíze Farias, volgende en derde uit de serie ‘Mooie en dappere vrouw’.

Vorige week drong het Amazone nieuws pas tot me door, de longen van de wereld staan in brand. 99% aangestoken wegens economische belangen. Dit is zo destructief voor mens, dier, planten, bomen en ander prachtig leven. Ik deelde een bericht op fb hierover en kort erna met een brok in mijn keel mijn blog over Appelmoes. Hoe schril is dat contrast…
Dat de Amazone in brand staat is al jaren aan de gang, maar nu in zo’n mate dat het direct een enorme impact zal hebben. Hulp in Brazilië kwam laat op gang, het haalde eerst de media niet, en pas na druk van andere landen werd het leger ingezet om te helpen met blussen. Van wat ik begrijp moet het in Bolivia nog op gang komen. Het lijkt ver van onze bed, maar dat is het niet, we zijn ook verbonden met dat stuk leven. Wereldbewoners, aardebewoners. We ademen dezelfde zuurstof, de wind die langskomt, het water wat stroomt, we delen kennis en nog een heleboel anders waarvan ik even niet op kan komen of ik zelf nog niet weet.

Hoop. Zoals ik eerder schreef in mijn blog ‘vallen en opstaan, sint janskruidolie’: destructie en hoop liggen dicht bij elkaar, ik heb het zelf gezien. Ik geloof erin en heb hoop. Maar dan moet er wel een ommekeer komen in hoe we met de dingen omgaan. Onze aarde als grootste schatkist gaan zien er daar respectvol mee om gaan. Een ommezwaai in ons economisch verdienmodel, verdienen aan duurzaamheid. Onderstaand filmpje vind ik wel een mooi idee. Vraagt ook een gedachtenswitch bij de consument, van ons, van mij. Zo zijn er nog vele andere ideeeën en initiatieven. Biodynamische landbouw en permacultuur horen hier ook bij. We zijn al onderweg.

Fabrikanten die verdienen aan duurzaamheid

Prachtig initiatief wat je kunt doen voor het regenwoud: As Donderdag 29 augustus om 21.00 organiseert Yvonne Vrijhof van Heks en Kruid een REGEN VISULISATIE voor het regenwoud. Hoe mooi is deze intentie en hoe mooi zou het zijn als het daar werkelijk gaat regenen! Gedachtenkrachten bundelen en alle positieve energie daarheen sturen.
Doe je ook mee aan de regenvisualisatie? https://www.heksenkruid.info/red-de-amazone/?fbclid=IwAR0aaCYotoUlJW78YpD-Y85oHS1ZAtBEMOkohy2xkXdIg6ZZc29kiOKb-vE

“Sing the water song’, Prachtig filmpje en liedje.

Een filmpje waarin journaliste Elaíze Farias de inheemse bevolking die in het Amazone gebied leeft zichtbaar maakt: https://www.human.nl/2doc-kort/kijk/overzicht/aflevering-32.html

Bizar weetje, wist ik niet…. Wist je dat Brazilie de grootste rund-exporteur van de wereld is? Ruim 80% van de import in de EU komt daarvandaan of van buurlanden. Ontbossing van regenwouden om weilanden te creëren voor runderen, zodat in Europa rund gegeten kan worden. Weet jij waar jou rundvlees vandaag komt? #bewustwording #weetjijwatjekoopt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.