Uitademen in de natuur

Uitademen in de natuur

Een heerlijke boswandeling op de Utrechtse heuvelrug. Na Sint en verjaardagsdrukte voel ik me overprikkelt en mijn medegezinsleden met mij dat we willen uitademen tijdens een boswandeling. Mijn dochter ademt zichtbaar sneller uit dan ik, ze huppelt al snel vrolijk door de blaadjes en de modder. Ze gaat op zoek naar verhalen in het bos wanneer mijn lief opmerkt dat ik al een tijd niks heb geschreven voor de Kunst van Moestuinieren. ‘Hier kun je allemaal over schrijven mama’, en ze wijst alles aan wat ze ziet. We gaan op paddenstoelen jacht. Ik vind het een geweldig idee! De meeste paddenstoelen zijn al ‘uitgebloeid’ of opgegeten, we speuren goed en vinden mooie schatten.

Wandelen in de natuur heeft een heilzame werking, het reduceert stresshormonen, je bloeddruk gaat omlaag of normaliseert, het versterkt het immuunsysteem. Je wordt er rustiger en zachter van! Door het kijken naar de plaatjes gebeurt dat al, met dank aan Ferry voor deze plaatjes!
Onze volgende wandeling is op de Veluwe. We doen mee met onderhoud van een natuurgebied, daarmee mogen we een kerstboom uitzoeken en zelf zagen. Ik kijk er naar uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.