Bijna Lente…

Bijna Lente…

Tjonge, toch nog in een dekunstvanmoestuinieren-WINTERSLAAP gekomen. Mijn laatste bericht was in januari. En nu is het maart, nog twee weken en dan is het officieel lente! In de tussentijd is het niet stil geweest, ik ben veel in mijn atelier aan het portretschilderen geweest.
De geur van verf, op dit moment Cobraverf (waterverdunbare olieverf)……. als ik mijn atelierruimte binnen kom wordt ik al heel blij en ontspannen van deze geur…..

De geur van tijd voor mezelf, de geur van reizen door tijd en ruimte, de geur van zwemmen in kleuren en lijnen…..

Maar ook heb ik nog wat gedaan op de moestuin. Door een actie in begin van de herfst, stonden er half januari ineens een heleboel FRUITBOMEN bij ons op de stoep. Hiervan twee perenbomen en een appelboom in de moestuin erbij GEPLANT. Ook waren er houtsnippers en heb ik de padden weer bijgewerkt. Ziet er weer opgeknapt en fris uit!

We hebben ZAADPAPIER gemaakt, op het filmpje van het IVN zag het er zo simpel uit, maar het was best nog bewerkelijk of even weten hoe het moet. In veel karton van eetverpakkingen blijkt nog best veel plastic verstopt te zitten. Wat ik normaal gesproken in de papierbak zou doen, wilde ik deze keer papier van maken. Tijdens het verpulveren van het papier liep de mixer vast, plastic!! Papierpulp verpruts. Dus over gedaan. Daarna te nat. Even uitknijpen. Uiteindelijk gelukt!!

Ander experiment was het ZAAIEN van verse TOMATEN. Neem een biolologische tomaat uit de supermarkt, trostomaten en cherry tomaatjes. Daarnaast zelf uitgepulkte tomaten afgelopen jaar. Tomaten in plakjes snijden en deze in potjes doen. En kijken wat er opkomt! Het kan echt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.