Oefenen met zaadbommen maken

Oefenen met zaadbommen maken

En dan ineens hoor ik een kleine iellig piepje en staat vermoed vader pimplemees met een rups in zijn snavel. De kuikens zijn geboren! Misschien nog niet allemaal omdat ik er nog niet zo veel hoor, maar zeker wel twee. Tjonge zo had ik vorig jaar een luizenplaag met rupsen, bedacht ik dat een mezenkas zou helpen en zo wordt deze bewoond. Wat vliegt het jaar. Het mezenrestaurant ligt op aanvliegroute van hun huisje, onze appelboom die ook elk jaar kampt met rupsen die ik normaal gesproken eigenhandig eruit moet halen. Ongeveer 5 duizend insekten en rupsen worden tijdens de hele nestperiode aan de jongen gevoerd! Over ongeveer 20 dagen zijn de kleintjes groot genoeg en vliegen ze uit, er is dan al een hoop opgeruimd aan rupsen en luizen. En zo leuk om hun in en uit te zien vliegen, en altijd via onze appelboom.

Wat duurt het nog lang voordat het 17 mei is en ik mijn verjaardagsfeest kan vieren! De datum heb ik bedacht omdat 14 mei de ijsheiligen is, erna vond ik wel een goede datum voor een zaaifeest wat mijn verjaardagsfeest werd. Maar geldt dat met onze klimaatsveranderingen nog steeds? Alles staat al prachtig in bloei, de goudsbloemen hebben de winter overleeft en geven nog steeds bloemen. De phacelia rijkt al kleurrijk de hemel. De aardbeien, frambozen en bessenstruiken staan volop in bloei. Omdat ik niet kan wachten besluit ik alvast wat te oefenen. Het is ook al prachtig weer om te doen. Regen en zonnewarmte.

Doe het vooral met wat je hebt en op je eigen manier, experimenteer!

Voor degene die nog niet besloten hebben om wel of niet mee te doen, of als je wel graag mee wilt doen, maar je zit verlegen om zaden: Laat me weten, ik trakteer, zolang de voorraad strekt stuur ik je graag een zakje bloemzaad met nog wat bloemzaden uit de moestuin en dank aan ‘pluk geluk’

Ook kun je gratis bloemzaden aanvragen bij Natuurmonumenten:
https://www.natuurmonumenten.nl/aanvragen/actiepakket

Tja en dan heb je klei over : -)

2 gedachten over “Oefenen met zaadbommen maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.