Verjaardags zaaifeest

Verjaardags zaaifeest

Hartelijk dank iedereen voor een geweldig feestje!! Zoveel mooie, lieve en leuke initiatieven die voorbij zijn gekomen. Iedereen op zijn eigen manier. Zoveel zaadbommen de lucht in gegaan en op de dag dat ik dit schrijf is er een bui overheen gegaan. De bloemen kunnen gaan groeien! Een verjaardag die ik niet zo snel zal vergeten.

Zo hebben mijn neefjes zakjes met zaad in hun wijk rondgebracht om nog meer mensen uit te nodigen om bloemen te zaaien. Vrienden van ons hebben 13 kilo bloemenzaad op een strook van 900 bij 4 meter gezaaid. Dit doen ze dus elk jaar in overeenkomst met een boer! Maar toch leuk het idee dat het dit jaar voor mijn verjaardag was…
Ik heb een prachtige kunstwerkjes voorbij zien komen, geweldig! En zaadjes die meteen de grond in zijn gegaan met liefdevole zorg. Bloemen bij een bushokje voor wachtende mensen. Bloemen rondom speeltuinen. Bloemen voor de buren. Bloemen onderweg naar het werk of in de weilanden. Reizende bloemen. Bloemen in je eigen tuin.

Van de beelden en foto’s heb ik een filmpje gemaakt (zie bovenaan).
Ik kijk hier met veel plezier naar terug,
HARTVERWARMEND, DANK!!

En heb je nog geen zaadbommen gemaakt of bloemen gezaaid, no worries, het feest is pas begonnen. Het zaaiseizoen is nu pas geopend!! Dus nog alle kansen om te maken en te droppen of meteen te zaaien. Het is zo leuk om te doen.

Ik vroeg me eerder af of de ijsheiligen nog van toepassing is, waarop de datum van het feest was gebaseerd. Maar dat is dus wel zo. Mijn pompoen, courgette en bonen zijn dus nog in de laatste week voor de ijsheilige stuk gevroren. Inmiddels alweer nieuwe gepland vanuit de koude kas.

Na een dagje zaadbommen verspreiden: sla, radijs, eetbare bloemen en andere kruiden uit de tuin.

6 gedachten over “Verjaardags zaaifeest

  1. Geluk is de kunst om een boeketje te maken met bloemen uit je naaste omgeving.
    We zullen veel boeketjes kunnen maken zo te zien 🙂

  2. Ja! Word BLIJ van jouw verjaardagsfeestje ( filmpje): leuk ieder op zijn eigen manier en plek zaadbommetjes gooien! Vandaag, 4 juni 2020 regent het weer ‘ns lekker…mmm, goed voor bomen, groen en zaadjes! Gelezen: “De Aarde lacht met bloemen” mmm…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.