Regen

Regen

Vanwege het warme weer had ik de kas op de moestuin open gezet. Warm genoeg voor de tomaten en meloen. Dit jaar voor het eerst meloen uitproberen! De hele week warm weer. Ik keek ook uit naar het einde van de week wanneer het weer zou gaan regenen. Vliegensvlug naar de tuin om de kas te sluiten. Te laat, het was al flink aan het regenen. Ik liep door de tuin en dat was zo magisch. Het licht was zo prachtig, het regende, de ondergaande zon scheen. De tuin leek zich in een warm spetterend bad te begeven en alsof alles wat er stond me vrolijk toelachte. Het deed zich tegoed aan het water en liet het dansend om zich heen vallen. Het geluid van het water op de bladeren als een muziekstuk door de tuin. De geur van nat groen glinserend in de avondzon. Het deed me denken aan de periode in Nicaragua, waar het nog harder kon regenen. Heerlijk was dat, dan namen we vol verwachting een paraplu en liepen spelend het terrein over. Dan deden we onze slippers uit en liepen met onze blote voeten door de ondergelopen paden. Dan stampte we zo hard in de plassen dat we er alsnog kletsnat van werden. De stenen en modder voelend onder mijn voeten, het water wat net uit de lucht was komen vallen zijn weg vindend over deze net aangeraakte aarde. We gingen onder de gootjes staan, want daar kledderde het water het hardst. Wat moeilijk was spoelde dan even weg.

Regen,
je kunt het voelen,
op je eigen manier,
in je eigen dans.

Met onze parapluus in Nicaragua

Deze verhaaltekeningen zijn gekomen uit een zoom-experiment met Ilse Breen van Leefkunst. Even stil bij onszelf lieten we een woord opkomen. Met dit woord ging de ander kleien om in een kleibeeld het woord weer terug te geven. Zo gingen we via dit kleibeeld al tekenend onderzoekend verder met ons eigen woord. Bijzonder hoe dit werkt!
Geschilderd met klei, pastel en waterverf.

Regen 2014, acryl

2 gedachten over “Regen

  1. Je beschrijft het mooi, Nadia, het voelt alsof ik zelf even in je moestuin van de regen kon genieten. Leuk detail: waarschijnlijk stond ik op hetzelfde moment met Madelief in onze tuin te regen-genieten-dansen-springen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.