Brave and beautiful: Ilse Sapkota-Bennink

Brave and beautiful: Ilse Sapkota-Bennink

Na het plukken van aarbeien, frambozen en zwarte bessen is het nu bijna zomervakantie en wachten we op de bramen die met grote getalen aan het rijpen zijn. Na het maken van zwarte bessen jam, helaas dit jaar niet de heerlijke combinatie van zwarte bes met aardbei. Vermoed dat het te droog is geweest en de laatste aardbeien zijn spoorloos onder luid gepiep verdwenen. Dan is het nu weer tijd voor een nieuw portret ‘Brave and Beautiful‘ om mijn serie completer te maken. Het vijfde portret. Het is nog niet helemaal af, maar wil het toch graag al onder de aandacht brengen onder motto: vakantie en elkaar weer van de Corona weg te helpen. Heb je nog geen vakantie geboekt of wil je even een tussen landing maken, dan is hier een prachtig initiatief!

Ook deze keer wat dichter bij huis, alhoewel. Ilse woont met haar gezin in Nepal. Vanuit hier coordineert ze samen met haar man Shiva ontwikkelingsprojecten op het platteland. Ook runnen ze samen een reisbureau ‘Pure Nepal’. Nog maar net hersteld van de zware aardbeving in 2015, nu de lock down. Er zijn geen inkomens. Geen inkomen geen eten. Daarnaast wordt er vanuit de regering hard opgetreden wie zich niet aan de C-maatregelen houden. Mensen hebben honger en zijn bang. Ondanks dat blijven Ilse en Shiva zich inzetten en proberen zoveel mogelijk mensen aan eten te helpen met behulp van donaties.

Maar ook zelf staan ze onder vuur, want er zijn geen reizen te boeken, ook zij hebben geen inkomen. Nu heeft Ilse een virtuele reis bedacht, drie reizen die te bestellen zijn. Opgeschreven door Ilse en prachtig geillustreerd. Wij zijn al weer even in Nepal geweest en al zittend voor het slapen gaan de ‘Homestay in Dading’ gedaan. Prachtig verhaal ‘De waterput’ met de geuren en kleuren van Nepal. Dank!! (En nieuwsgierig naar de andere verhalen…..)

In 2011 hebben wij een rondreis door Nepal mogen maken en hebben we Ilse en Shiva ontmoet. We hadden een ‘homestay in Dhading’ bij hen geboekt via Het Andere Reizen. Na een hartelijk ontvangst reisde we over het platteland en sliepen bij de mensen thuis. Dit heeft veel indruk op mij gemaakt, zo dichtbij hoe de mensen daar leven. Het vele werk wat ze hebben verzet met Diyo Nepal werd zichtbaar. Met kleine en met grote dingen.

En hoe wonderlijk…..terwijl ik dit schrijf krijg ik mijn eigen link van destijds doorgestuurd met ‘weet je nog…?’ ‘He?’ Ons uitgebreide reisverhaal van Nepal staat hierin! En hoe anders is het daar nu. Projecten in Nepal.blogspot.com/2012/

Reis en proef
je
mee
naar Nepal?

Boek hier: purenepal.com/Boek-een-virtueel-programma.pdf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.