En dan sta je op en dan…

En dan sta je op en dan…

Heb je zin in verf. Verf als douche, verf als ontbijt, verf aan je handen en op een doek. En zo zijn er ineens vijf doeken waaraan je wilt werken en is je werktijd voor vandaag op. En dan besluit je: als ik later groot ben word ik kunstenaar en dan word je wakker en dan ben je kunstenaar. Dit samen met nog eens 6 potten bramenjam bovenop de andere 11. Wil er iemand jam?

Na twee weken in Drenthe te zijn geweest op een heerlijke natuurcamping is het fijn om weer thuis te komen. Het verraste me alsof we in een nieuw huis kwamen, de zon midden in onze huiskamer alles zag er weer als nieuw uit. Wel wat stil.

Onze vakantie begon verdrietig, we moesten afscheid nemen van onze poes Luna. Ze werd in de laatse week voor vakantie ziek en ze zou niet meer beter worden. Haar nieren waren het aan het begeven. We zijn wat later weggegaan, nog even van haar genoten. Ze was een echte knuffelkat. Lief en gevoelig poesje dat er altijd bij wilde zitten. Wat eenkennig, maar tot onze verbazing draaide dat om toen onze dochter bij ons werd geboren. Ze werd haar troostkat en ze liet veel toe waar ze anders voor weggelopen zou zijn. Ze is een sterretje geworden. Op de eerste dag van kamperen viel er een vallende ster, dat was vast Luna die ons even een knuffel kwam brengen. Dankjewel lieve Luna dat je bij ons was!

Het schilderij van T. en Luna wilde graag als eerste geschilderd worden zo na de vakantie, al schilderend is ze nog even aanwezig. Ik probeer hetzelfde op twee manieren, om even mee uit te proberen wat nou wat doet. ‘Het geheim van de smid’ De eerste streken zijn gezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.