En zo dronken we de lieve woorden op….

En zo dronken we de lieve woorden op….

Met veel liefde heb ik de planten geplant, water gegeven, zien groeien, alle seizoenen door. De vruchten geplukt, gewassen, gekookt en in potjes gedaan. Alles is terug te proeven in de jam. Zelfs de zon en de regen die er overheen is gegaan. Vanmorgen viel mijn oog op een bericht van Harmony Center over ‘Liefde maakt houdbaar’. ‘Ja!’ dacht ik én dit rijstexperiment heb ik een aantal jaar gelden ook gedaan en het met eigen ogen het effect gezien! Tijdens het ontbijt bracht ik het in. “…en ik heb nog niets tegen de jam gezegd”. Dus liepen we naar de koelkast en gingen we lieve woorden zeggen tegen de jam, en toen maar tegen alles wat in de koelkast stond. Op speciaal verzoek van T., tegen de Pesto die ze zo lekker vind en tegen het water in onze glazen. En zo dronken we de lieve woordjes op.

Het rijst experiment in het kort. Je vult 3 schone (gekookte) potjes met gekookte rijst met wat meer water. In de opmaak alle 3 exact hetzelfde behandelen. Dan één potje voor lieve woorden, tweede potje negeer je en de derde zijn voor lelijke woorden. Je schrijft het erop en elke dag als je er langs komt praat je er op die manier tegen. Na een aantal weken ga je kleurverschillen zien. Heel duidelijk, het potje dat genegeerd werd was het meest troebel en viezig, daarna het potje met de lelijke woorden. Het potje rijst met de lieve woorden was nog helemaal helder. Dat is best bizar, ook als je je bedenkt dat wij mensen en ook dieren en planten voor het grootste deel uit water bestaan….

Super leuk om het met kinderen te doen, kinderen te laten zien wat woorden en intenties kunnen doen. En het is best wel even gek hoor tegen potjes praten. Destijds ook veel ongeloof toen ik onze resultaten liet zien in mijn omgeving. Het heeft zelfs op vreemde wijze een vergadering op mijn werk gehaald. Vooral zelf het experiment gaan doen en ervaren!
Er zijn onderzoeken gedaan door de Japanse onderzoeker Masaru Emoto. Prachtige foto’s gemaakt van waterkristallen die er steeds weer anders uitzien door woorden en intenties.

Hierboven: 2011 resultaat rijst-experiment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.