Expositie modeltekenen

Expositie modeltekenen

Met een handje in de ene hand, omdat ze nieuwsgierig is waar mijn tekeningen heen gaan, en in de andere hand een map met een paar tekeningen. En dan heel hard rennen omdat er ineens donkere wolken zijn en het elk moment kan gaan regenen en onweren. Je eerst ook voor een verkeerde deur staat, maar dan ineens voor de goede. Dan even ademhalen, de tekeningen zijn droog over gekomen. En dan rondkijken wat er allemaal is ingeleverd. Prachtig werk! Wat een diversiteit, inspireert enorm en doet me verlangen naar ruimte en grote doeken! Op de terugweg barst het los, een dansje in de regen.

Geholpen met de opbouw van de expositie, wat prachtig al het werk bij elkaar. Het is een verzameling tekeningen en schilderingen van het modeltekenen vanaf afgelopen september en speciaal ook in de periode van de lock down. Ik was net begonnen met modeltekenen, net één of twee keer geweest en toen mocht het niet meer. Toen is er wat moois verzonnen, ook om twee modellen/dansers financieel te steunen. Ze hebben een prachtig filmpje gemaakt om zo thuis door te kunnen gaan met tekenen. Voordeel, je kunt er zo lang over doen als je wilt, je kunt het filmpje stop zetten, met alle materiallen die je in huis hebt. Ieder zo op zijn eigen manier. Deze tekeningen komen hier bij elkaar. En mijn werk hangt er dus ook tussen!

Expositie MODELTEKENEN is te zien op
wo 19 augustus t/m 30 augustus bij de Firma van Drie,
Achter de kerk 13 (in de binnenstad van Gouda)

Misschien ook leuk: za 22 en zo 23 augustus is er Open Atelier Gouda . Kun je een kijkje nemen in verschillende Ateliers in Gouda. En ook de Firma van Drie is dan open. Mocht je mij willen ontmoeten, zondag 30 augustus ben ik aanwezig op de expositie tussen 12.00 en 14.30.

Op zoek naar een groot oud doek om overheen te schilderen. Met gesso zet je er een nieuwe grondlaag over en kun je opnieuw beginnen. Mooie van het gebruiken van een oud doek is dat er al structuren op zitten door de lagen eronder. Het schilderij heeft al wat doorgemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.