Portretten en andersoortig

Portretten en andersoortig

‘Wist je dat kinderen in Hoestantoetie hun boeken opeten en letters poepen?’. ‘Neeee mam niet weer!’ Ik ga door. ‘Soms ook woorden en hele verhalen. De kinderen hoeven niet naar school waar ze uit boeken leren. Alleen nog maar naar school om te spelen.’ Een glimlach, ‘Nee mama dat is niet waar, dat was in Hapboekie, snap je hem, hap en boekie, boekjes eten!’ ‘Hahaha je hebt gelijk, het was niet in Hoestantoetie maar in Hapboekie!’
Zo gaat het al een paar dagen, gister waren er kinderen uit Chifla die badderden in siroop en wasten hun haren met slagroom, of kinderen met hele lange wimpers die als het regenden hun vrienden droog konden laten staan onder hun wimpers. We of ik mis de kletspraatjes van Pipi Langkous. Het boek is uit, dus nu verzinnen we onze eigen praatjes.

‘Ik heb het nog nooit gedaan,
dus ik denk wel dat ik het kan!’

In de vakantie vielen er wat stukjes samen, veel ideeën en wensen. Naast mijn huidige portretproject ‘Brave and Beautiful’ begonnen met een nieuw schilderproject waar ik nog even niets over kan schrijven of kan laten zien. De ervaring van meedoen aan de expositie modeltekenen vond ik erg leuk en ook inspirerend. Het kunstenaarschap roept nu en ik laat het ook maar zo gebeuren. Om mijn werk en alle materialen te bekostigen ben ik op zoek naar opdrachten….

Portretten of andersoortig gezocht

Heel graag schilder ik in opdracht, wil je ook een portret van een dierbare, of wil je een dierbare een mooi kadeau geven, van je kind, kleinkind, nichtje, neefje, zus, vader, moeder, broer, vriend, vriendin of verzin het maar? Het is echt heel uniek om een persoonlijk schilderij aan je muur te hebben. Het blijft mij steeds opnieuw boeien en ontroeren.
Wil je ook, laat het me weten, dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn. Ik schilder van foto, vind het fijn te weten wie ik schilder. En mijn nieuwe experiment: als de mogelijkheid er is lijkt het me ook leuk om ter plekke te ontmoeten en wat voorschetsen te kunnen maken.
Voorbeelden van portretten en ander werk kun je vinden op mijn site Openlucht Atelier

En heel graag, laat het anderen ook weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.