Herfst

Herfst

‘Dit is leuk, ik wist niet meer dat dit zo leuk was!’, al springend rond de tamme kastanjebomen. Onder de bomen wordt grondig gezocht en vaardig met twee stokjes de kastanje uit zijn stekelige omhulling verwijderd. Af en toe een ‘auw’. Het zijn net naalden, goed beschermde kastanjes. Wel levensgevaarlijk, heel af en toe strijkt er een wind door de bomen en vallen de laatste kastanjes als kanonskogels naar beneden. Een veiligheidshelm zou geen overbodige luxe zijn wanneer je tamme kastanjes raap. We brengen het er levend van af en geen gewonden gevallen. Een heerlijke buit die we thuis gaan poffen en koken. Het voelt, proeft en ruikt zo heerlijk naar de herfst. Een jaarlijks terugkerend evenement.

pluisjes blazen
de blauwe bes in prachtige herfstkleuren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.