De aarde is mijn huis

De aarde is mijn huis

De aarde is mijn huis. Met deze woorden werd ik wakker. Ik voel me wat ontheemd. Nu de verhuizing langzaam tot me doordringt. Ik nog geen wortels heb geschoten in dit huis. Wat een prachtig huis is, wat nog als een vakantiehuis voelt. In mijn leven ben ik veel verhuisd, niet lang ergens gewoond. Tot ons vorige huis waar we 18 jaar hebben gewoond en waar ik me thuis voelde. Tijdens een zoomdans ging het over voeten, ik kon of wilde mijn voeten niet voelen. Mijn lijf koos mijn voeten om het gevoel van ontheemd zijn nog even te benadrukken.
Deze rare corona tijd voelt als worstelen, op een bepaalde manier ook ontheemend. Hoe doe je het samen en hoe blijf je dicht bij jezelf. Iedereen vind daar weer wat anders op. We wonen allemaal in één huis, de aarde.

De aarde is mijn huis. Voor mij voelbaar in meerdere lagen. Je lijf als je huis, wat wezenlijk ook aarde is. Je familie en vrienden om je heen. Het huis waar je in woont. De omgeving waar dat huis in staat. Het landschap, de natuur, de dieren. Het land waar dat in woont. En de wereld waarin we leven. Allemaal lagen van huizen. Begint klein bij jezelf, de kring wordt steeds groter en allemaal in verbinding met elkaar. Als een regendruppel die in het water valt en het water in kringen steeds groter beroerd en elkaar raakt. Samen een netwerk, een werkend systeem.

Hoe je het wendt of keert, de aarde behuisd ons allemaal, de aarde is ons huis. Hoe gaan we daar goed voor zorgen dat iedereen het goed kan bewonen en zich thuis voelt? Welke druppel ben jij? Waar begin jij?

Tijdens het verhuizen kom ik oude tekeningen tegen. In deze blog een verzameling werken uit verschillende huizen en fasen in mijn leven.

#De aarde is mijn huis

Aanraking. Wie ben jij? En wie ben jij?
O, ok mag dat zijn? Handen die raken, van verre en dichtbij. Verstopt. Aanwezig. Waar heb ik het nu gelaten? Het is er al.
Hoe ziet het eruit? Ik zoek en zoek en zoek en zoek en zoek met mijn neus er boven op. Gecamoufleerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.