In de inkt

In de inkt

De magie spreid haar vleugels en vouwt deze dan zorgvuldig om haar eieren. Wel zeven stuks! Als het even kan lees en zie ik een tekencursus op volgorde, waarna er wat randoms gebeurd. Sommige dingen ken ik al. Vind ik. Sla ik uit ongeduld over. Of laat ik later weer terug komen wanneer het zich zo aandient. Maar als het zich al snel aandient in de vorm van mijn dochter die de cursus ook wel interessant vind, wordt er een tweede spoor uitgezet. Op haar vraag begin ik ook bij het begin, zolang ze wilt. Het begint bij je materialen leren kennen, wat doet wat? We verzamelen allebei materialen wat we in huis hebben en welke we willen uitproberen, van kwasten tot veren en takjes, van inkten tot krijtjes en potloden. Stap voor stap volgen we de video en gaan we zelf aan de slag, ieder in ons eigen boek. We gluren bij elkaar en doen weer nieuwe ideeën op. Ontdekkingen liggen in kleine hoekjes. Niks ken ik al. Genieten.

En weer terug in het eerste spoor neem ik de experimenten mee in mijn verdere zwanen. Daar was ik niet op gekomen zonder bij het begin te beginnen. Het vloeit lekker door.

Laat je verrassen
en verwonderen
.

Dingen ontstaan door spel, door dingen die samenvallen. Niets door wat ik verzin. Alleen een aanraking met het onderwerp en de inkt vloeit waar het heen gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.