broedsels

broedsels

Vandaag werd ik wakker van een mug. Onze klamboe is nog niet gevonden tussen alle dozen. Jehhh, een MUG!! De dag ervoor heb ik, na drie weken trekken in licht en zon, de weegbree op olie kunnen zeven en gebruiken voor het maken van een zalf. Ik was erg benieuwd of het zou werken en wat een geluk, ik werd wakker van de jeuk. In het donker op de tast naar het potje. Hopend ook op de juiste verhouding dat het smeert. En het werkte! Ik voelde verzachting en de jeuk wegtrekken. De mug nog zoemend om mijn hoofd zoekend naar nog meer. Het tweede potje paraat, Citroenmelisse zalf die ik gelijktijdig had gemaakt, dit zou de muggen moeten verdrijven. De mug vloog naar het andere kant van het bed, waar nog diep gesnurkt werd. (Sorry Ferry, volgende keer jij ook smeren…)
Dág mug! Hoerá zomer!

De recepten komen van Harmony Center met een vleugje eigen idee. Haar boek de ‘wilde zomer’ heb ik voor mijn verjaardag gekregen, prachtig boek met eenvoudige recepten. Aanrader. Mocht je ook eens wat mee willen uitproberen, maar hebt zelf niet de mogelijkheid. Laat het me weten, in de flow maak ik dan graag wat extra meer. Ik vraag een kleine vergoeding voor de grondstoffen als de oliën en aanschaf potjes. Heb je zelf potjes om te vullen, graag!

Hier had ik best een filmpje over willen maken, maar dat zat er nog niet in. Zo na de verhuizing voelt alles nog erg rommelig, heb ik mijn draai nog niet gevonden. In juli is de zolder aan de beurt om verbouwd te worden tot atelier en kan ik gaan inrichten. Ontrommelt aan de slag, lijkt me heerlijk. Als het zover is maak ik een rondje atelier en nodig ik je graag eens uit om te kijken of te doen.
Terwijl de zwanen hun eieren al hebben uitgebroed, zit ik nog op mijn eieren.

‘Moeder zwaan zit op haar nest, drie kuikens bewegen zich vanonder haar vleugels. Soms een paar glimpen, een snavel of een plukje dons en dan ineens een hele kuiken. We tellen er drie. Maar dan ineens staat ze op en is er in elk geval nog een ei dat nog niet is uitgekomen te zien. Vader zwaan op wacht tussen publiek en moederzwaan met haar kuikens in. Een dag later zwemt ze met haar kuikens. We tellen er vijf. Het ene ei is op het nest achter gebleven.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.