Bloemen in de tuin

Bloemen in de tuin

Terwijl we achter de schermen weer aan het inpakken zijn zo verzinnen we wat op de moestuin. De aardbeien en blauwe bes ingepakt dit jaar, al weten de pissebedden aardig te snoepen van de aardbeien. Er hangt zowaar 1 pruim in de boom, voor wie o wie zal deze zijn? Door de vrieskou zijn we voorlopig beschermd met mooie volle knoflook. De courgette is wonder boven wonder nog niet aangevreten en de koolrabi is heerlijk in de salade met ook verse sla uit de tuin. De kamille steekt behoorlijk zijn kop op, we verzamelen haar bloemen. De Sint Jan die komt er an! En zo hebben we wat nieuws bedacht voor onze cursus. Bloemen tekenen in de tuin. Ieder in ons eigen boekje gaan we het experiment aan van ‘illustrating nature’, bloemen in dit geval. Het is moeilijk om nog te stoppen met tekenen, bloemen zijn overal, zelfs voor het slapen gaan worden er nog bloemen gevonden en moet het even vastgelegd worden. Ieder op ons eigen manier. Heerlijk deze gedeelde passie!!
Onze eerste bloemen:

Tati’s bloemen

Samenkunst

Nadia’s bloemen


Deze rupsen vindt Tati, voortaan noem ik haar op deze plek bij naam, dat wilt ze graag. Ze komt naar me toe en zegt ‘O o dit zal je niet leuk vinden, moet je nu eens kijken! Rupsen in je plant!’ Ik: ‘Huh? waar dan? O daar? Wauw wat een mooie rupsen, wat een bijzondere ontdekking!’ Tati: ‘Vind je het niet erg dan? ze eten je plant op!’ Ik: ‘Deze zijn prachtig en het zijn er maar vier. Deze mogen lekker dooreten (uit de appelboom haal ik ze deels wel). Ferry zoekt even op welke vlinders het worden.’ Wij: ‘Hahaha, Kuifvlinders.’

Rups van de kuifvlinder, nachtvlinder. Zeldzaam, hier in Gouda en omstreken nog niet gespot!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.