Muizenhuis

Muizenhuis

En dan liggen we op ons zelfopblaasbaarluchtbed en dan hoor je geritsel. Hier en daar. Tati zei het nog, ‘ik zag iets groots, ik denk dat we een muis in de tent hebben’. Maar daarna hield hij zich stil. Dan toch geritsel, maar ik zie niets en dan toch. Terwijl de sterren boven ons fonkelen, want het is echt al laat, roep ik Tati die toch nog wakker is. En het is meiden week, dus we zijn met z’n tweeën. Samen halen we de tent onderste boven en hopsen we een tijdje de muis achterna. Al snel weten we de route van de muis, hij volgt de buitenste cirkel van onze tent. Hij wil er wel uit, maar weet niet hoe. Maar hoe vang je een muis? We hebben nog geen plan, zo laat op de avond komt er ook geen slim idee omhoog. Dan vertelt de muis hoe hij gevangen wil worden. Hij hupst een doosje in en zit even in de val en springt er dan weer uit als een volleerde trapeze artiest. En weg is hij weer. Denk denk. Oja natuurlijk we moeten een muizenval bedenken! En zo jaagt Tati de muis vanaf de ene kant in een lege zak, waar ik me achter schuil en ik de zak nog sneller dan een muis omhoog haal. Teamwork. We hebben de muis! Oef. De muis laten we buiten weer vrij. We inspecteren de tent en met een vergrootgas worden er muizenkeutels ontdekt en half afgekloven oorwormen. Trots en voldaan van onze muizenvangst. ‘Ach wat een schattig muisje he. Hadden we hem niet kunnen houden?’

Onze vakantie zit er op, school is weer begonnen. Ik hoop dat iedereen een fijne zomer heeft gehad en sommige hebben nog een laatste paar dagen. Naast keihard vakantie te hebben gevierd hebben we ook nog keihard gewerkt om de zolder verder tot atelier te bouwen. Op de valreep is het gelukt om het dak te laten isoleren, waarna ik de muren onderhanden kon nemen. Gewapend in sporttape. Het inrichten is begonnen en kan niet wachten tot ik weer in alle ruimte mag gaan creëren.

Eén gedachte over “ Muizenhuis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.