nieuw leven

nieuw leven

Wanneer je huis steeds opgeruimder wordt dat je alweer kan lopen en dat de dingen steeds meer op hun plaats vallen. Zo missen we ineens onze katten. Al ruim een half jaar katloos. En zo poppen er ineens nestjes na elkaar op waar we alleen maar Ja! tegen kunnen zeggen. En zo lopen er twee schatten van kittens ons leven binnen. Wat zijn ze leuk en lief. Ze hebben een warme start gehad en ze zijn allebei zó verschillend. De een die ziet en hoor alles, elk geluid moet even gehoord en gezien worden. Alles moet even besnuffeld of geproefd worden. Nog niet helemaal aaibaar, wat afwachtend. Dan komt onze tweede kitten met niet meteen een warm onthaal van de andere. Maar zij is zó schattig, onweerstaanbaar schattig. Met ons zit het meteen goed, ze zoekt ons op, wil heel graag geknuffeld worden en zoek onze lichaamswarmte op. De kittens houden we nog even apart, ieder hun eigen ruimte en korte contact en geur momenten. Twee dagen heeft ze nodig om zich te herstellen, voelt ze zich veilig en sterk om de ander tegemoet te gaan en met succes. Ze laat zich niet meer omver blazen, ze laat zich niet meer weg slaan. Ze blijft gewoon zitten en blijft vriendelijk, als de ander te ver gaat blaast ze terug, Maar dat is het. Haar enige intentie is spelen en schattig zijn. De andere kitten heeft ze dan zo om.

En terwijl ons huis steeds meer ons huis wordt, mijn werkplek steeds meer mijn werkplek. Voelt het ook alsof ik me even moet gaan beraden hoe ik verder wil gaan. Hoe ik alles nieuw leven in kan blazen. Nieuw leven. Nieuw atelier. Vraagt weer nieuwe dingen. Daarom is het ook wat stiller op de blog. Na ruim anderhalf jaar de kunst én moestuinieren hebben gedaan, wordt het weer tijd voor wat nieuws. Hoe ik dat ga vormgeven zal komende tijd duidelijk worden, maar het kan ook even wat stiller worden. Betekent niet dat er niets gebeurd!

Wat ik wel vast kan vertellen is dat ik ideeën heb voor een nieuwe cursus ‘Lekker los’. Een experimentele cursus waarin je gaat experimenteren met verschillende materialen die er zijn en/of die je meeneemt. We gaan een boek maken zoals ik deze met mijn dochter heb gemaakt. Ik zal extra oefeningen geven waarin we ook lekker los kunnen gaan. Je kunt toewerken naar een losse manier van tekenen of schilderen van iets concreets, maar ook heerlijk abstract blijven. Het verhoogt zeker je creativiteit, uitleven en inspiratie! Mocht je hierin interesse hebben laat het me dan vrijblijvend weten. Voor mij fijn om te weten of er al interesse voor is. Gezien ik me nog even wil gedijen in het nieuwe atelier, werken aan opdrachten en de winter en feestmaanden die er dan ineens heel snel zullen zijn zal de cursus begin lente van start gaan.

Daarnaast kon ik een impuls niet weerstaan en heb ik me voor de zomervakantie ingeschreven voor een cursus edelsmeden. En gelukkig maar want de impuls was na de vakantie anders. De QR code maakte het niet aantrekkelijk, ik heb geen QR code en ik doe er niet aan mee. Dat betekent dat we volgens de maatregelen wel met elkaar in het klaslokaal mogen zitten, maar niet met elkaar in de kantine kunnen zitten (…). Dan zit je in de pauze in je eentje of als je geluk hebt met z’n tweeën in het leslokaal. Maar fijn dat er op deze werkplek geen onderscheid wordt gemaakt, niemand wordt uit- of buitengesloten. De pauze wordt voortaan gehouden met z’n allen in het leslokaal. Wat een fijne groep mensen! En wat een inspiratie. Zo leuk om deze andere tak van sport te proeven. Alle gereedschappen en nieuwe mogelijkheden die daar voor het oprapen liggen!

2 gedachten over “nieuw leven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.