Vleugelnootboom

Vleugelnootboom

Welke boom staat er bij jou voor de deur, voor je huis? En wat weet je er eigenlijk van? Bij ons staat een vleugelnootboom. Ik moest het op zoeken, want ik zie wel vaker bomen met slierten, maar de naam wist ik steeds niet. De boom lijkt oorspronkelijk te komen uit Azië en is familie van de walnoot. Ik had het niet meteen door, maar het zijn kleine nootjes met vleugels eraan, vandaar de naam. Al tekenend gingen ze ook echt vliegen! Fascinerend. De taken groeien kronkelend, de stam grove doorleefde groeven. De boom kleurt mee in de seizoenen, steken af tegen de luchten die voorbij komen. Soms gehuld in goud. Soms doordrenkt in tranen. Soms getroffen door een prachtig lied van vogels die bezoeken. Ik laat me raken en bewonder.

Fijn weekend!
Nadia


Welke boom staat er bij jou voor je deur of
voor je huis?

***


Laat je raken en bewonder
***

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.