blad van mijn hart

blad van mijn hart

De herfst is overgegaan in winter. Het is een rare tijd van donkerte en er zijn lichtjes, lichtjes overal. Lichtjes die we zelf ontsteken. Waarin we elkaar kunnen zien, in een warme gloed van kaarslicht.

Denkend aan de herfst, zijn mooie kleuren, het loslaten wat niet meer nodig is. Een kersenblad, dat aan het vervallen is. Vergankelijkheid, de korte cyclus van het blad. Dat in de lente geboren wordt en dan nu opnieuw verteert en opgenomen wordt door de aarde. De natuurlijke cyclus van een bloem, van het leven. De seizoenen. De seizoenen in onszelf.

Het kersenblad. De kersenboom. Het hart van mijn tuin. Wanneer je je in bomen verdiept, er naar kijkt, heeft elke boom een eigen signatuur, karakter. Roept het iets op. De ene boom staat stevig, de ander weer kwetsbaar, stekelig, robuust, nodigt uit om in te klimmen of in te rusten. Tot welke boom voel jij je aangetrokken?

Wat is het blad van jouw hart?

De kersenboom voelt voor mij stevig, elk seizoen vertelt het wat anders, de stam rood, warm en vurig, de bloesems mooi en kwetsbaar zonlicht. De verandering naar vruchten rood en zoet. De bladeren vallend met gaten geel en bruin. In de winter kaal en teruggetrokken, de rode stam stevig zichtbaar. Een boom die onderdak en leven biedt.

Ode aan mijn kersenboom, me te herinneren aan de vergankelijkheid en verbinding met mijn tuin, de natuur, wat het me brengt, mijn natuur. Een blad gesmeden om me te herinneren.

Wanneer je de betekenis in symboliek terug zoekt staat de kersenboom voor: leven, geluk, kwetsbaarheid en transformatie.
In Japan heeft de kersenbloesem een speciale betekenis. Het staat voor het leven dat we niet in de hand hebben. De weersomstandigheden zorgen bij de bloesem letterlijk voor de duur van de bloeitijd. Belangrijk te genieten van het leven, van onze bloeitijd. Het leven is kort en kostbaar. Het leven is gevuld met lieve en vruchtbare kansen.

Wat is de symboliek van de boom waar jij je tot aangetrokken voelt, wat verteld dit jou?

***

Ik wens iedereen mooie lichtjes dagen met elkaar en een gezond, warm, respect- en liefdevol nieuwjaar!!

…..en een heerlijke hoeveelheid kracht aan positieve verbeelding : )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.