bloemenzee

bloemenzee

Veel tijd die ik doorbreng in het atelier met schilderen. Maar wat gebeurd er nu in mijn moestuin? Is die er nog? Jazeker!! Er is heel hard gewerkt in de moestuin afgelopen tijd. En mede dankzij mijn oude buurvrouw Wilma (die niet zo oud is hoor, maar van ons vorige huis) en Ferry staat alles er prachtig bij. Samen hebben we hard gewerkt en hebben we stukken overnieuw aangelegd met bloemen en met fruit. Ferry heeft het beheer gekregen over de groentes. Fijn zoveel hulp, dat maakt dat we wat extra’s kunnen doen in de tuin en niet zo achter het niet gewilde kruid en overwoekeringen aanlopen. En ik vaker in mijn atelier kan werken.

Daarbij ruimte voor plukken, drogen en deze in de olie zetten. Nu al!! Inmiddels staat er een grote pot met olijfolie en Citroen-Melisse zonnestralen te vangen in de vensterbank. Binnenkort ga ik daar weer Citroen-Melisse zalf voor maken.

Nieuw dit jaar: Oregano-Heermoes zalf, de olie gemaakt volgens het Oregano zalf recept, maar de zalf volgens het Citroen-Melisse recept, omdat deze zo lekker smeert. Kokosolie maakt zalf zachter, maar ook dat deze bij hogere temperaturen sneller smelt. Wat meer bijenwas maakt het wat steviger. De Heermoes een eigen toevoegsel omdat ik het zo’n fascinerend plantje vind en zo rijk is aan voedende stoffen. De bedoeling is een huid herstellende en ondersteunende zalf. Zo wordt zalf maken ondertussen lekker kokkerellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.